Najczęstsze, niepożądane objawy nietolerancji na gluten to m.in.: bóle brzucha, wysypki, bóle głowy, ciągłe zmęczenie, wzdęcia. Powstawaniu tych objawów zapobiega zbilansowana dieta wykluczająca gluten oraz bogata w składniki odżywcze.
Znając trudności z przygotowywaniem ciekawych i smacznych posiłków bezglutenowych uruchomiliśmy zakład produkcyjny ze specjalistyczną linią technologiczną do produkcji zdrowego makaronu, którego skład bazuje głównie na mące ryżowej i kukurydzianej. Stworzyliśmy nową markę wysokiej jakości makaronów o nazwie AVELLINI, które powstają na bazie naszych specjalnie przygotowanych receptur. Doświadczenie naszej kadry, które było zdobywane przez lata pozwala nam sprostać oczekiwaniom naszych Klientów – pracujemy nad tym, aby nasi Klienci otrzymali produkt marki Premium o najwyższej jakości, z najlepszych dostępnych produktów.